Connect with us
Publicitate

Social

Universitatea Transilvania din Brașov, în topul celor mai bune universități din România, potrivit raportului Webometrics

Publicat

pe

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția de vară 2021. În acest top, sunt analizate peste 24.000 de universități din întreaga lume, inclusiv 99 de instituții din România.

Potrivit raportului Webometrics, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 6 în clasamentul universităților din România.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este pe primul loc în România, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar pe al treilea loc este Universitatea Politehnică din București.

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
# 50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
# 10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
# 40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Publicitate

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes