Connect with us
Publicitate

Cultural

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Publicat

pe

Universitatea Transilvania din Brașov (UNITBV) a câștigat patru proiecte de cercetare în cadrul competiției naționale organizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Unitatea a făcut publice listele proiectelor finanțate în cadrul competiției naționale pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE).

Publicitate

În cadrul acestei competiții, Universitatea Transilvania din Brașov a convins juriul să obțină finanțare pentru patru proiecte pe care le-a depus în cadrul a trei domenii, proiectele valorând în total 3,8 milioane de lei. Astfel, în domeniul „Chimie”, Gabriel Nastase a obținut 93,4 puncte (dintr-un maxim de 100), cu proiectul Studiul profilelor termodinamice în regim izocoric pentru cele mai importante substante crioprotectante (257.033 lei); în domeniul „Științele vieții aplicate și Biotehnologii” au fost declarate câștigătoare două proiecte: al profesorului dr. ing. Stelian Alexandru Borz, care a obținut 93,8 puncte, întitulat HYPERCUBE 4.0 – Schimbarea paradigmei in masurarea lemnului (1,18 milioane lei) și al conferențiarului dr. ing. Ion-Cătălin Petrițan, Studiul factorilor biotici și abiotici ce controlează descompunerea lemnului mort și contribuția acestuia la stocul de carbon în păduri virgine, care a obținut 91,6 puncte (1,19 milioane lei).

În lista proiectelor din domeniul „Științe umaniste” se regăsește proiectul lectorului universitar Sofiana Lindemann – Predictabilitate în rezoluția referențiala – care a obținut 98 de puncte, acesta având un buget de 1,19 milioane lei.

Precizăm că, în total, au fost depuse 1.053 de proiecte, spre finanțare fiind acceptate 247. Bugetul total al competiției a fost inițial de 290 de milioane de lei, iar cu avizul CNCS, și cu aprobarea MEC, pentru încadrarea în acest buget, bugetul fiecărui proiect a fost recalibrat cu o diminuare de 1.968 lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes