Connect with us
Publicitate

Cultural

Universitatea Transilvania Braşov, între primele trei universităţi din România

Publicat

pe

Universitatea Transilvania Braşov a reuşit o clasare merituorie pe poziţia a treia între cele mai bune universităţi din România, a celei de-a doua ediţii a Times Higher Education – World University Rankings.

Această clasare pe podium a Universităţii Transilvania este cu atât mai importantă cu cât au fost evaluate instituţiile de învăţământ superior după impactul pe care acestea îl au în societate.

Times Higher Education – World University Rankings este un top care include 766 de universităţi din 85 de ţări. În acest top figurează şapte unităţi de învăţământ superior din România, primele două poziţii fiind ocupate de Universitatea din Bucureşti şi ASE, ambele situate printer universităţile de pe locurile 201-300.

Locul al treilea în acest top este ocupat de Universitatea Transilvania din Braşov, pe locurile 301-400. Clasamentul Impact Rankings 2020 evaluează universităţile participante în funcţie de modul cum se pliază pe obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite de ONU, după cum se arată pe site-ul Universităţii Transilvania Braşov.

Publicitate

Şi acesastă a doua ediţie a topului este condusă din nou de Universitatea din Auckland din Noua Zeelandă. Pe următoarele trei poziţii se situează trei universităţi australiene: Universitatea din Sydney, Western Sydney University şi La Trobe University. Cele mai reprezentate ţări în acest top sunt Japonia (63 de insituţii), urmată de Rusia (47) şi Turcia (37).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes