Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Universitatea Transilvania a început orele gratuite de pregătire pentru bacalaureat cu elevii de liceu din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Elevii care vor absolvi liceul peste câteva luni și vor să își dezvolte cunoștințele pentru examenul de bacalaureat se pot înscrie la orele gratuite de pregătire organizate de cadrele didactice ale Universității Transilvania, din Brașov. Elevii vor putea lua parte la meditații pentru limba și literatura română, matematică și informatică. Orele de pregătire oferite de profesori de la Facultatea de Litere și de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul universității noastre.

La Limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe înțelegerea articulată și descrierea în concepte clare a operelor marilor clasici, poeților canonici şi prozatorilor interbelici.

La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

Cursurile au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceeni interesați, să poată participa. La Limba și literatura română orele vor fi susținute în corpul T (Bulevardul Eroilor, 25), Aula NT. La matematică și la informatică, orele de pregătire se vor susține online, începând din 15 martie, până în 7 iunie.

Publicitate

Programul complet al cursurilor de pregătire, precum și link-urile de autentificare pe platforma de predare online sunt disponibile AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes