Connect with us
Publicitate

Administrație

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov va fi dotată cu un bronhoscop de ultimă generație. Aparatul a costat aproape 300.000 de lei

Publicat

pe

Consiliul Judeţean a contractat furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui bronhoscop flexibil care să întregească dotările de ultimă oră ale Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean.

Publicitate

Este vorba despre ultimul echipament cumpărat din fondurile acestui proiect, care au totalizat 6.793.628,72 lei, accesate în anul 2019 în cadrul POR 2014-2020. Valoarea bronhoscopului flexibil este de 280.000 de lei, aparatul urmând să fie furnizat de firma Tehno Electro Medical SRL.

Unitatea de Primiri Urgențe a fost deja dotată cu 18 tipuri de echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, între care se numără un computer tomograf, un aparat radiologic digital fix și unul mobil, tărgi pentru resuscitare, un echipament pentru intubație dificilă, sisteme de livrare a gazelor medicale şi monitoare.

Suplimentar, în urma economiilor realizate în cadrul procedurilor de achiziţie administraţia judeţeană a procurat în acest an încă 5 echipamente, trei fiind deja funcţionale la UPU – un sistem de transport pneumatic, un ecograf şi un bronhoscop rigid, iar un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor urmând să fie livrat în aceste zile. Data-limită pentru încheierea proiectului este 31 decembrie 2023.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes