Connect with us
Publicitate

Economic

Unirea Shopping Center raportează pierderi de 36 milioane de lei în primele șase luni din 2021

Publicat

pe

Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), companie ce administrează două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, a raportat în primele şase luni din 2021 o pierdere de 36 mil. lei, faţă de un rezultat net de 7,1 mil. lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, ca urmare a constituirii unui provizion de 29 mil. lei legat de activitatea societăţii, notează Ziarul Financiar.

Publicitate

Totodată, afacerile companiei s-au diminuat cu 20,9% în S1/2021, la 23,7 mil. lei, pe fondul conjuncturii economice generale, menţionează raportul financiar al instituţiei.

În privinţa evoluţiei rezultatului din exploatare, societatea înregistrează o scădere comparativ cu S1/2020, de la 8,9 mil. lei, la minus 28 mil. lei. La 30 iunie, compania a dispus reevaluarea activelor, impactul reevaluării pe rezultat fiind de minus 23,3 mil. lei, ca urmare a deprecierii de piaţă a activelor imobilizate reevaluate.

Activul net contabil, calculat ca total active-total datorii este de 234 mil. lei, valoarea activului net pe acţiune fiind de 89 lei, iar activul net contabil corectat, calculat ca total active-total datorii-provizioane este de 214 mil. lei, valoarea activului net corectat pe acţiune fiind de 78,07 lei.

Publicitate

“Pe baza informaţiilor disponibile în prezent, a indicatorilor cheie de performanţă actuali şi având în vedere acţiunile iniţiate de către conducere, anticipăm un impact negativ direct imediat şi semnificativ al epidemiei Covid-19 asupra societăţii, asupra operaţiunilor, poziţiei financiare şi rezultatelor operaţionale ale acesteia. Nu putem exclude posibilitatea ca perioadele de carantină prelungită, o intensificare a acestor măsuri sau un impact negativ secundar al acestora asupra mediului economic în care operăm să aibă un impact în diminuarea performanţelor poziţiei financiare a societăţii şi a rezultatelor operaţionale pe termen mediu şi mai lung”, precizează reprezentanţii companiei în raportul financiar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes