Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ungaria introduce cardul de vaccinat. Cu ajutorul lui cetățenii maghiari vor putea ieși din casă după ora 20.00

Publicat

pe

aerial photo of lighted city
Publicitate

Șeful cancelariei premierului Ungariei, Gulyás Gergely, cu rang de ministru, a declarat, la briefingul de presă de joi, că în curând se va introduce un card care să probeze protecția împotriva COVID-19, transmite publicația HVG.

Cardul de plastic va fi introdus în câteva săptămâni, la mijlocul lunii februarie. Cardul va fi acordat nu doar acelor persoane care s-au vaccinat, ci și acelora care au trecut prin infecție și sunt protejați de anticorpi.

Se pare că guvernul nu are o reținere nici de la acorda anumite avantaje deținătorilor de card: ”În cazul acelora care se bucură de protecție, interdicția de ieșire după ora 20.00 nu se mai justifică”, a declarat ministrul, adăugând că diferențierile vor fi întotdeauna justificat și rezonabile dar că în acest moment guvernul nu a luat o decizie privind subiectul.

Ministrul nu a putut să răspundă la întrebarea dacă cardul va fi și un pașaport de vaccin și dacă va fi necesar un astfel de act pentru călătorii, dar acesta nu a exclus ca să se adopte o reglementare comună la nivelul UE.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes