Connect with us
Publicitate

Turism

Unde se mai poate schia pe final de martie. Lista pârtiilor din jurul Braşovului încă deschise turiștilor

Publicat

pe

Publicitate

Pârtiile de mare altitudine din Sinaia și Brașov sunt încă practicabile, chiar dacă în ultima săptămână din luna martie se anunță temperaturi pozitive.

Începând de joi, 23 martie, la Brașov se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul, au anunțat autoritățile locale.

Rămâne totuși, în continuare, o legătură cu Poiana Brașov, pentru cei care vor să coboare pe schiuri, pe pârtia Sulinar, cu intrare din Drumul Roșu, prin varianta 2 D, apoi coborâre pe Canal și apoi pe varianta 2E, spre pârtia Bradul.

Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar și a precipitațiilor sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subțiat, iar zăpada este moale și apoasă.

Publicitate

Se schiază în condiții bune, având în vedere temperaturile ridicate, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. De asemenea, se schiază și pe pârtia pentru începători Bradul.

Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Având în vedere condițiile meteo, turiștii sunt sfătuiți să își achiziționeze ski-pass-urile adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează în timpul săptămânii sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

La Sinaia sunt amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta (nr.10 pe hartă), Vâlcel (11), Valea Dorului 2 (13), Floare de colț (14), Panoramic (15), Valea Soarelui 1 (16), Valea Soarelui 2 (17), Lăptici 1 (18), Lăptici 2 (19), Cocora (20), Genune (21), Călugărul 1 (22), Călugărul 2 (23) și Călugărul 3 (24).

Joi, 23 martie, în Valea Soarelui sunt +2 grade, cer senin și vânt slab. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la 08.40 și funcționează până la 16.00.

Teleschi Călugărul funcționează cu public până la 15.50.

În Valea Dorului sunt 0 grade, cer senin și vânt slab. Telescaunul Dorului începe programul cu public la 08.40 și funcționează până la 16.00.

Atenție! Este interzisă îmbarcarea la Telescaunul Dorului cu placa sau schiurile în mână! Debarcarea „pe picioare” este foarte dificilă și duce la accidentări, avertizează administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

La ora 8 dimineața, la Cota 2000 sunt +2 grade, cer senin și vânt slab. Gondola Carp (tronsonul Cota 1400 – Cota 2000) începe programul cu public la 08.30 și funcționează până la 16.30.

La Cota 1400 sunt +4 grade, cer senin și vânt slab. Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400) începe programul cu public la 08.00 și funcționează până la 17.00.

La Cota 1000 sunt +2 grade, cer senin și vânt slab. Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) începe programul cu public la 08.00 și funcționează până la 17.00, transmite ziare.com.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes