Connect with us
Publicitate

Economic

Una dintre cabanele emblematice din munţii Făgăraş se vinde pentru aproape 2,5 milioane de lei

Publicat

pe

Una dintre cele mai emblematice cabane din munţii Făgăraş a fost scoasă la vânzare. Cabana Podragu din Munții Făgăraș se vinde de către proprietar cu peste 2.480.000 lei.

Corina Iosif este cea care a administrat Cabana Podragu pentru mai bine de 30 de ani. Din motive de sănătate, dar și din cauza lipsei de personal, a decis că este momentul să o pună la vânzare. „Îmi este foarte greu să mă despart de ea. Acum câțiva ani am suferit un accident vascular și nu știu dacă pot să mai administrez cabana. O altă problemă ar mai fi mâna de lucru, care se găsește foarte greu. Decizia de a o pune spre vânzare a fost luată acum trei luni. Poate reușesc să găsesc o altă variantă, dar cabana este în continuare la vânzare”, a spus Corina Iosif, potrivitoradesibiu.ro.

Administratorul a declarat că oamenii vin în continuare la cabană, iar zilele acestea organizează o acțiune de ecologizare a zonei cu elicopterul.

Cabana Podragu se vinde „la pachet” cu Cabana Turnuri

Publicitate

Cabana Podragu este o locație emblematică, o construcție solidă realizată de către Banca Națională în anii 1948-1950, pentru salariații săi și devenită ulterior destinație turistică.

Potrivit anunțului de vânzare, Cabana Podragu se vinde doar la pachet cu Cabana Turnuri, aceasta din urmă având rolul de adăpost intermediar pe traseul dinspre orașul Victoria spre Cabana Podragu, fapt ce justifică conexiunea dintre cele două cabane.

Cu o capacitate de cazare de 70 de locuri, Cabana Podragu este cabana din Munții Făgăraș situată la cea mai mare altitudine, 2136 m, pe o vale glaciară, Valea Podragului, care se ramifică din Valea Arpașul Mare, fiind mărginită la est de Muchia Tărâța și la vest de Muchia Piscul Podragului. În mijlocul unui peisaj de o frumusețe aparte, Cabana Podragu este așezată pe o prispă de stâncă, în partea vestică a lacului mare.

Cabana este formată dintr-un corp principal și o anexă. Clădirea principală este construită din piatră și formată din parter, unde se află o parte din dormitoare, bucătăria și grupurile sanitare, și etaj, unde se află restul dormitoarelor. Cabana dispune de instalație electrică, având un grup electrogen propriu.

Cabana Turnuri se află la o altitudine de 1520 m, la limita de sus a pădurii de molid. Având o capacitate de cazare de 20 de locuri, cabana este construită din lemn și piatră și dispune de curent electric furnizat de un generator.

Cabana Podragu a apărut din dorința de a exista o cabană lângă Lacul Podragu, aceasta fiind o zonă centrală a Munților Făgăraș, foarte vizitată, atât de către cei care parcurg traseul de creastă, cât și de către cei care vor să se bucure de frumusețea lacului și a peisajului înconjurător. Un mare atu al Cabanei Podragu este apropierea de Vârful Moldoveanu, punctul cel mai înalt din țara noastră.

În momentul de față, cabanele funcționează la capacitate maximă și se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor din multe țări. Prin urmare, această afacere profitabilă se poate prelua din mers, recuperarea investiției putându-se face în timp real. Cabanele se pot vinde cu sau fără preluarea societății care le deține.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costa

    10 iulie, 2024 at 9:11 pm

    Cum a ajuns în posesia doamnei? privatizată când era locație în gestiune ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes