Connect with us
Publicitate

Turism

Un violonist celebru din România a cumpărat cabana Caraiman, din masivul Bucegi. Ce planuri are noul proprietar

Publicat

pe

Publicitate

Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români este noul proprietar al cabanei Caraiman, din munții Bucegi, anunță profit.ro. Artistul a anunțat că vrea să restaureze cabana, iar apoi să o reintroducă în circuitul turistic. Dar până atunci, proaspătul proprietar merge acolo ori de câte ori are timp pentru a face mici reparații la clădirea care a rămas abandonată vreme de câțiva ani buni.

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor. De pe terasa acesteia pot fi admirați versanții Caraimanului și Jepii Mici, stațiunea Bușteni, Munții Baiului, Munții Ciucaș și în zilele senine Munții Siriu.

Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a deținut clădirea timp de 16 ani. În 2019, cabana a fost scoasă la vânzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetățeanul britanic nu a găsit un cumpărător. Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de șase luni, prin intermediari, iar prețul final a fost undeva la mai puțin de 200.000 de euro. Alexandru Tomescu a ajuns prima dată la Caraiman în urmă cu peste 20 de ani, când era student.

„Este un loc unic, plin de energie și cu o amplasare și o priveliște senzaționale. Este una dintre puținele cabane din România cu arhitectură montană. Are istorie. Și aparține Bucegilor, leagănul alpinismului din Carpați. Caut informații despre istoria cabanei, numele foștilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire și pe alții și să arate că se poate face ceva frumos și confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar și pentru muzicieni și artiști în general”, a spus Alexandru Tomescu, citat de profit.ro.

Publicitate

Născut în anul 1976, Alexandru Tomescu a studiat la Conservatorul din București și a obținut burse de studii în SUA și Elveția, câștigând de-a lungul timpului numeroase competiții naționale și internaționale. În 2007, statul român i-a oferit posibilitatea de a cânta, pentru 5 ani, pe o vioară Stradivarius, obiect de patrimoniu național, categoria Tezaur. Ulterior, încredințarea celebrului instrument i-a fost prelungită până în 2023. Cel mai recent turneu Stradivarius, Paganini Magic, s-a încheiat în iulie cu un concert susținut chiar în fața Cabanei Caraiman.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. andreea

    3 octombrie, 2022 at 3:38 pm

    superb! de abia astept sa vizitez cabana, este unul din locurile mele preferate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes