Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un val de aer rece va pune stăpânire peste România. Care este prognoza meteorologilor

Publicat

pe

Publicitate

Vremea se schimbă radical, iar meteorologii spun că iarna se va instala în țara noastră, în perioada următoare. Se anunță temperaturi foarte scăzute, dar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în zonele înalte. Temperaturile maxime se vor apropia de pragul înghețului în partea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei și vor ajunge chiar și la -5 grade Celsius noaptea și dimineața.

„Am putea spune că vremea se apropie de ceea ce numim normal la această perioadă, pentru că ninsorile sunt prezente în zona montană înaltă. Vor continua să fie prezente în această zonă montană înaltă și, pe măsură ce avansează o masă de aer rece, dinspre partea de nord a continentului, percipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor coborî altitudinal, în sensul că se vor semnala și la altitudini mai mici, în zonele de munte. Vor fi prezente în zonele de deal din partea de nord a țării, din zona de nord a Carpaților Orientali, pentru ca la acest sfârșit de săptămână și început de săptămână viitoare, acestea să fie prezente și în partea de nord a Moldovei, zonă pe unde va pătrunde această masă de aer rece, și în zonele mai joase de realief, nu numai în zona de munte”, a declarat Gabriela Bîncilă, director meteorologie operațională în cadrul ANM, citată de realitatea.net.

Potrivit cancan.ro, în perioada 17 noiembrie – 21 noiembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nord-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice. În restul țării, valorile din termometre vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Este posibil să și ningă, date fiind temperaturile scăzute.

În intervalul 22- 28 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în nord-est, dar și mai ridicate în regiunile vestice și centrale, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Publicitate

Spre finalul lunii noiembrie, temperaturile medii la nivel național vor crește, mai ales în zona de nord-vest și centru. Valorile din termometre vor fi mai mari decât în mod normal.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes