Connect with us
Publicitate

Util

Un val de aer polar va pune stăpânire peste România. De luni, vremea se răcește în toată țara

Publicat

pe

Publicitate

Ne așteaptă o săptămână rece, cu temperaturi foarte scăzute în mare parte din țară. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că un val de aer polar va intra în țara noastră și va aduce frig, dar vânt, dar și posibile ninsori, mai ales în zonele de munte. Meteorologii spun că după acest weekend cu atmosferă de primăvară, săptămâna viitoare va debuta cu vreme rece.

Potrivit observatornews.ro, o masă de aer de origine polară va afecta începând cu acest weekend, dar și pe parcursul săptămânii viitoare mare parte din continentul European. Cele mai afectate țări vor fi cele din vestul și centrul continentului. Specialiștii prognozează maxime negative dar și primele nopți geroase cu minime care pot coboră sub -10 grade.

„După un wekend cu temperaturi de primăvară, de luni 12 decembrie vremea se va rãci semnificativ și în țara noastră. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi cel mult 8…10 grade; cu cele mai scăzute valori în vest, centru, nord, dar și în zonele montane. Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite.Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua sezația de rece”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 12 – 19 decembrie 2022

Publicitate

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea 19 – 26 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 2 – 9 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes