Connect with us
Publicitate

Social

Un urs care a provocat pagube în gospodăriile oamenilor din Comarnic a fost ucis. Animalul a fost împușcat după ce ar fi sărit să atace echipa de intervenție din Comarnic

Publicat

pe

Publicitate

Ordonanța ministerului Mediului care stabilește intervenția în cazul urșilor care ajung în localități sau atacă oameni a început să producă efecte. Seara trecută un exemplar care a fost văzut în Comarnic a fost împușcat.

În jurul orei 20.00, un apel la 112 anunța că un urs a intrat în curtea unei case din stațiune, iar proprietarii nu au reușit să îl alunge. Speriați că ar putea fi atacați, oamenii s-au baricadat în case și au sunat la autorități pentru ajutor. În scurt timp echipa de intervenție desemnată la nivel local s-a întrunit și a plecat în misiune. Inițial, animalul sălbatic a fost alungat din zonă, dar primarul, jandarmii, medicul veterinar și vânătorul au rămas ca să se asigure că fiara nu se va întoarce.

Responsabilii spun că după aproximativ 30 de minute animalul s-a întors și ar fi devenit agresiv. Pentru că ursul s-ar fi repezit să atace echipa de intervenție, oficialii au hotărât pe loc că exemplarul trebuie împușcat. Așa că în scurt timp vânătorul a apăsat pe trăgaci, iar animalul uriaș a fost doborât la pământ.

Localnicii din Comarnic răsuflă ușurați pentru că sunt terorizați de prezența sălbăticiunilor, aproape în fiecare seară. Numai luna trecută doi bărbați din stațiune au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacați de urși.

Publicitate

Acesta este al doilea exemplar împușcat de la intrarea în vigoare a noii ordonanțe dată de ministerul Mediului, după o intervenție asemănătoare care a avut loc la Rucăr, în județul Argeș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes