Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un urs a fost omorât de o garnitură de tren, în Covasna, la Ghidfalău

Publicat

pe

Garda de Mediu Covasna informează că a fost depistat un nou caz de urs ucis accidental, de această dată de tren. Cadavrul animalului a fost depistat luni, în localitatea Ghidfalău.

Publicitate

„În data de 05.07.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că a fost identificat un urs decedat în localitatea Ghidfalău, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna și IPJ Covasna s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de tren.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, se arată în postarea publicată luni pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile anunțau că încă un urs a murit ca urmare a unui accident rutier, petrecut, de această dată pe DN12. Animalul sălbatic nu a decedat pe loc, însă veterinarul a decis să îl eutanasieze pentru că rănile lui erau incompatibile cu viața. Accidentul a avut loc între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Dar nu sunt, din păcate, singurele cazuri de urși decedat după ce au fost loviți de mașină sau tren. La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat că animalul a murit după ce a fost călcat de tren. Cu o lună în urmă, a fost identificat un alt urs decedat, în zona Cernat, la o distanță de cca. 300m de DN11, caz în care s-a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul. Și în zona localității Micfalău a fost găsit, la finele lunii aprilie, un urs mort după ce a fost accidentat de o mașină, transmite covasnamedia.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes