Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un urs a fost eutanasiat după ce a fost lovit de maşină, în apropiere de Sfântu Gheorghe

Publicat

pe

Un urs a murit ca urmare a unui accident rutier, petrecut, de această dată pe DN 12. Animalul sălbatic nu a murit pe loc, însă veterinarul a decis să îl eutanasieze pentru că rănile lui erau incompatibile cu viața. Accidentul a avut loc între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„În urma unei sesizări primite din partea AJVPS Covasna, în data de 30.06.2021, prin care ni se aduce la cunoștință găsirea unui urs accidentat pe DN12 între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost accidentat de un autoturism. În urma examinării ursului de către medicul veterinar s-a constatat ca rănile acestuia sunt incompatibile cu viața, iar ca urmare ursul a fost eutanasiat.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, a transmis, prin intermediul unei postări publicate pe Facebook, Garda de Mediu Covasna.

Acesta nu este primul caz de urs mort după ce a fost lovit de mașină sau tren. La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat că animalul a murit după ce a fost călcat de tren. Cu o lună în urmă, a fost identificat un alt urs decedat, în zona Cernat, la o distanță de aproximativ 300 de metri de DN 11, caz în care s-a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul. Și în zona localității Micfalău a fost găsit, la finele lunii aprilie, un urs mort după ce a fost accidentat de o mașină, relatează covasnamedia.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes