Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un turist mort de mai multe zile este coborât din Munţii Făgăraş. Salvamontist: „E deja în stare de putrefacție”

Publicat

pe

Salvamontiștii din Sibiu intervin luni dimineață pentru a coborî de pe munte o persoană decedată. Șeful Salvamont România a declarat la Digi24 că este vorba despre o persoană moartă de mai mult timp, aflată deja în stare de putrefacție. De altfel echipele de salvare au avut o zi plină de intervenții. Peste 20 de persoane le-au cerut ajutorul, dintre care 6 au ajuns la spital. Pentru o femeie a fost necesară inclusiv intervenția elicopterului SMURD pentru a fi preluată de pe munte, în Prahova.

Publicitate

„Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident.

„Persoana decedată e acolo de mai multe zile. E deja în stare de putrefacție. Am încercat să ajungem cu un elicopter, dar din cauza plafonului de nori, nu s-a putut. Așa că vom interveni pe jos.

Publicitate

Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune”, a declarat Sabin Cornoiu.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. O persoană a fost luată cu elicopterul SMURD și dusă la spital.

Sabin Cornoiu a declarat că încă mai sunt multe persoane pe munte și a făcut apel la responsabilitate, în contextul în care potecile și stâncile sunt umede și alunecoase din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Totodată, salvamontiștii au primit 33 apeluri prin care se cereau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes