Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tren marfar a deraiat, noaptea trecută, în județul Brașov. Accidentul s-a petrecut între stațiile Augustin și Apața

Publicat

pe

Publicitate

A fost o noapte albă pentru angajații CFR Infrastructură, din județul Brașov. În cursul nopții, aceștia au fost anunțați că un tren marfar a deraiat, iar oamenii au plecat imediat spre locul accidentului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Incidentul feroviar s-a produs între stațiile Augustin și Apața, pe firul II. Reprezentanții CFR Infrastructură spun că osia unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă, a deraiat.

Trenul avea în compunere 39 de vagoane și circula pe relația Stupini – Vințu de Jos. Echipele de intervenție au acționat cu vinciuri hidraulice pentru repunerea osiei pe șină, iar intervenția a fost finalizată la ora 5.40.

Din punct de vedere al traficului de călători, trenul IR 1742, care trebuia să tranziteze aceasta zonă în cursul nopții, a fost redirecționat pe ruta deviată Mediaș – Copșa Mică – Sibiu – Făgăraș – Brașov. Cauzele deraierii fac obiectul anchetei derulată de AGIFER.

Publicitate

„În data de 28 februarie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov au fost sesizați de către personal CFR cu privire la faptul că al șaptelea vagon al unui tren de marfă, încărcat cu lemn, a deraiat pe partea stângă. Ca urmare a evenimentului produs, traficul feroviar a fost blocat în zonă dar s-a redeschis la ora 07.10. În continuare polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “distrugere”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, a declarat Florentina Manolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Acest accident a dat peste cap traficul feroviar, pe mai multe rute. Reprezentanții CFR SA spun că trenul IR 1742 a plecat luni la ora 17,00 din Satu Mare, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă marți dimineață la ora 7,58. Din cauza închiderii de linie de pe Magistrala 300, el circulă deviat, ca tren 12393, pe Magistrala 200, prin Făgăraș spre Brașov.

La rândul lui, trenul Regio 3528 a plecat din stația Mediaș la ora 1,03 și ar fi trebui să sosească la destinația finală, Brașov, la ora 5,50. El a fost însă anulat de la stația Rupea până la Brașov.

Circulația feroviară a fost redeschisă pe segmentul afectat de deraiere la ora 7,13. Trebuie menționat faptul că în zona deraierii se circulă pe un singur fir, celălalt fir fiind închis ca urmare a lucrărilor de modernizare a căii ferate Brașov-Sighișoara.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    28 februarie, 2023 at 9:18 am

    A circulat fără faza lungă a farurilor……deh….trăiască Coaiele Ferate Române….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes