Connect with us
Publicitate

Social

Un test PCR creat de cercetători români poate indica tulpina virusului și stadiul în care se află boala

Publicat

pe

refill of liquid on tubes

Un test PCR, prin care se poate afla varianta de virus cu care este infectat pacientul, dar și stadiul în care este boala, a fost creat de cercetători români.

Este vorba despre un test prin care medicii pot stabili care este cel mai bun tratament pentru pacientul infectat cu noul coronavirus.

Prin acest test PCR se poate obține rezultatul într-o oră și jumătate, cu 30 de minute mai devreme decât acum, potrivit știrileprotv.ro.

Prin acest test, sunt detectate simultan trei gene: două gene, înalt conservate ale virusului SARS-CoV-2 și o genă de control intern, pentru verificarea calității probei și a metodei de prelevare. De asemenea, conţine și o schemă de interpretare a rezultatelor.

Publicitate

Zeci de cercetători au lucrat opt luni pentru crearea testului

Proiectul este realizat de cercetători din Iași, iar produsul este doar pentru spitale.

A fost dezvoltat printr-o investiție de 2 milioane de lei de la stat și privat.

La acesta au lucrat zeci de cercetători, timp de 8 luni: specialiști de la Institutul de Cercetare pentru Microtehnologie, medici de la Spitalul de Boli Infecţioase şi de la cel de Pneumoftiziologie din Iaşi, cadre de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi angajaţii unei companii din domeniul medical.

Aceștia spun că testul are precizie de 100%.

Cât costă kit-ul de testare

Preţul unui kit cu 50 de teste porneşte de la 300 euro.

Produsul va fi prezentat la cel mai mare târg internaţional medical, în Germania, la Düsseldorf. Proiecte similare au fost dezvoltate și în Franţa, Germania şi Finlanda.

Bogdan Ionel Tamba profesor universitar UMF Iași: ”Există şi această presiune şi socială şi medicală pentru a sprijini lupta cu pandemia. După doi ani de zile putem să spunem că cerecetarea românească a produs ceva”.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes