Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tânăr din Codlea a încercat să violeze o bătrână de 71 de ani, în scara unui bloc. Strigătele disperate ale femeii l-au pus pe fugă pe suspect

Publicat

pe

Un caz revoltător a avut loc în municipiul Codlea, în cursul zilei de joi. Un tânăr de 22 de ani, dornic să își potolească hormonii, a încercat să violeze o bătrână, în vârstă de 71 de ani, chiar în scara unui bloc din oraș. Tânărul ar fi urmărit-o pe femeie până când a intrat în bloc, iar acolo și-a pus în aplicare planul bolnav.

Publicitate

„În amiaza zilei de 20 aprilie 2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 22 de ani a pătruns în scara unui bloc din municipiul Codlea, județul Brașov, unde a încercat să întrețină raporturi sexuale neconsimțite cu o persoană de sex feminin în vârstă de 71 de ani, acesta părăsind locul faptei deoarece locatarii de bloc au fost alertați de țipetele victimei”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Poliția a fost alertată, iar în scurt timp principalul suspect a fost identificat și capturat de oamenii legii. Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Brașov cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus trimiterea inculpatului în spatele gratiilor, pentru următoarele 30 de zile. El este cercetat pentru infracțiunea de tentativă de viol.

Iată soluția instanței:

Publicitate

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi, în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 raportat la art. 223 alin. 2 şi art. 202 alin. 1, 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea preventiva a inculpatului FERENŢI SEBASTIAN-IONUŢ, pentru 30 zile începând cu data de 21.04.2023 până la data de 20.05.2023, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol, faptă prevăzită de art. 32 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 218 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Braşov. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare”.

Procurorii fac precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes