Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tânăr din Braşov a rămas fără telefon şi bani după ce a fost ameninţat cu arma. Poliţistul care a prins făptaşii a povestit întâmplarea: „Nu mare ne-a fost mirarea când unul dintre ei a pus pe bancă…, exact, un pistol!”

Publicat

pe

Un tânăr de 17 ani, din Braşov a rămas fără telefonul mobil, asta după ce trei minori l-au ameninţat cu o armă şi l-au tâlhărit. Totul a avut loc în noaptea de 27 iunie 2022, în jurul orei 01.25, atunci când cei trei minori l-au abordat şi sub ameninţare i-au luat telefonul şi o sumă de bani. La scurt timp cei trei au fost prinşi iar acum sunt cercetaţi pentru tlhărie calificată.

Publicitate

„Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat și identificat cele trei persoane, ca fiind trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 ani și 17 ani din municipiul Săcele, județul Brașov, aceștia fiind predați polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale, în vederea efectuării activităților procedurale.

În continuarea cercetărilor, cadrele de poliție au stabilit faptul că unul din tinerii în cauză ar fi avut asupra sa o armă metalică, fără muniție, nesupusă autorizării, pe care i-ar fi arătat-o persoanei vătămate, în vederea creării unei stări de temere.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior instanța a dispus măsura arestării pentru o perioadă de 30 de zile față de doi dintre aceștia, pentru al treilea tânăr, fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Publicitate

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.”, a transmis IPJ Braşov.

Incidentul a fost povestit pe FAcebook de către unul dintre poliţiştii care au participat la misiune:

„Ce pentru noi părea a fi o seară liniștită de weekend, pentru trei tineri din județul Brașov, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, urma să fie seara ce le va schimba viitorul.

Era puțin peste ora 01:00 și în timp ce patrulam împreună cu al meu coleg Dan și a noastră autospecială, suntem anunțați din dispecerat, că pe una din străzile cartierului in care ne aflam, a fost comisă o tâlhărie unde un tânăr a fost deposedat de mai multe bunuri.

-Suspectii dețin și un pistol, aveți mare grijă! ne comunică dispecerul.

Publicitate

Mă uit stupefiat către colegul meu și instant ne schimbăm traseul în direcția locului indicat, timp în care ne sunt relatate semnalmentele persoanelor suspecte.

-Cum ar fi să-i găsim? adaugă Dan.

Și dăi și caută…parcuri, străzi mai mari, bulevarde,parcări. Și cum ne învârteam noi pe străduțele adiacente locului, ajungem in apropierea unui stații RAT și observ siluetele a 3 persoane.

-Intră aici in dreapta, Dane, către peron! Dar subtil să nu-i speriem să nu o ia la fugă.

Ajungem lângă ei, intrăm în discuție, timp în care îmi verificam in minte lista cu semnalmentele spuse de către dispecer.

-Șapcă? Este!…Hanorac? Este!… Musteață? Avem! … Pantaloni scurți? Avem și d-ăia!… Pantofi tip sport? Toți aveau, că mno, e vară!

Publicitate

După o scurtă identificare, i-am pus pe băieți să scoată lucrurile ce le aveau în buzunare, iar după ce au scos vreo 5 telefoane, nu mare ne-a fost mirarea când unul dintre ei a pus pe bancă…, exact, un pistol!

Acesta a fost momentul in care am știut cu certitudine că ei sunt cei bănuiți de producerea tâlhăriei, iar după alte verificări procedurale, am condus cele trei persoane la sediul Inspectoratului de Poliție unde urma să fie recunoscuți de către persoana vătămată și întocmite documentele în cauză.

Nu mi-aș dori niciodată să mă aflu în pielea unei persoane vătămate care a trecut printr-o astfel de experiență, însă am putut citi pe fața tânărului, satisfacția, când i-a văzut pe cei trei reținuți, înainte ca el să termine de redactat plângerea.

Între timp am aflat că unul dintre telefoanele găsite asupra lor, era dintr-o altă tâlhărie comisă în aceiași seară, cu puțin timp înaintea celei de-a doua, in care persoana vătămată i-a rugat să-i dea măcar cartela și să-l lase să șteargă tot de pe telefon.

Astăzi, după un somn binemeritat, m-a sunat Dan să mă anunțe că cei în cauză au fost reținuți, sunt suspecți de comiterea unei alte tâlharii produsă cu doar o seară înainte și probabil vor fi propuși pentru arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.”, a scris Florin Rusu pe Facebook.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes