Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tânăr din Brașov a obținut peste 90.000 de lei din credite online, făcute cu acte false. El a fost reținut de polițiștii din Prahova

Publicat

pe

În dorința de a face rost de bani cât mai ușor, inventivitatea unora nu are limite. Un tânăr de 27 de ani din Brașov este acuzat că ar fi obținut peste 90.000 de lei din credite pe care le-a făcut pe internet și pentru care a folosit documente false. Dar afacerea ilegală nu a durat mult pentru că polițiștii din Prahova l-au identificat pe suspect, au făcut percheziții la el acasă, iar apoi l-au reținut.

Potrivit observatorulph.ro, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2022, persoana bănuită ar fi folosit nume și date ale mai multor persoane, pe care le-ar fi introdus pe platformele online ale mai multor unități comerciale de creditare, inducându-le în eroare și determinându-le să îi remită sume de bani în diferite conturi.

Prejudiciul cauzat este de 92.300 de lei. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile și 5.230 de lei. În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, el fiind acuzat de înșelăciune, fals informatic și fals privind identitatea.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, în vederea probării întregii activități infracționale a acestuia.

Publicitate

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes