Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un tânăr de 19 ani a pretins că este preot în Brașov mai bine de un an de zile. A strâns peste 11.000 de lei din donații

Publicat

pe

Un tânăr în vârstă de 19 ani a pretins mai bine de un an de zile că este preot și a cerut oamenilor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici.

Un tânăr din Galați a pretins mai bine de un an de zile că este preot. Acesta cerea oamenilor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici. Localnicii miloși nu ezitau și donau diferit sume. În doar un an, preotul fals a strâns peste 11.000 de lei din donațiile enoriașilor.

Se pare că tânărul nu își dorea să meargă la muncă, însă totodată voia să aibă mulți bani pe mână. Așa că, acesta a pus în practică o idee nemiloasă și ilegală. Sătul să se confrunte cu problema banilor, acesta s-a dat drept preot și a strâns mii de lei din donații. A practicat această meserie ilegal timp de un an, în care a strâns o sumă mare bani.

Tânărul nu se ascundea absolut deloc, ci din contră, oriunde mergea cerea bani oamenilor pentru donații cât și pentru construirea unei noi bisericii. În acest fel, el a primit donații, inclusiv de la persoane din afara țării, în valoare de peste 11.000 de lei. După luni bune în care a profitat de bunătatea enoriașilor, acesta a fost prins de către autorități. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă, scrie Redactia.ro

Publicitate

După ce a fost pus de polițiști să se legitimeze, tânărul nu a putut dovedi că este membru al Bisericii Ortodoxe Român. Potrivit surselor, el a pretins că este pastorul unei alte organizații religioase ortodoxe din Brașov.

După extinderea anchetei, polițiștii au descoperit că tânărul ar fi solicitat mai multe plăți ca preot printr-un cont deschis pe o rețea socială în decembrie pentru a construi un lăcaș de cult. Agenții de poliție au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, astfel, bărbatul riscă 5 ani de închisoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes