Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un tânăr cu spirit civic a dat dovadă că omenia încă există! A găsit un portofel plin cu bani într-un supermarket din Braşov şi l-a predat Poliţiei, pentru a fi înapoiat proprietarului

Publicat

pe

A găsit un portofel cu bani, iar prima reacție a fost să îl predea cât mai repede autorităților

Publicitate

Ionuț este un tânăr care lucrează în domeniul construcțiilor. Serile trecute, după terminarea programului de lucru, Ionuț a plecat împreună cu ceilalți colegi către un supermarket, din municipiul Brașov, pentru a-și cumpăra mâncare pentru săptămâna următoare.

În timp ce acesta se îndreptă înspre magazin, în parcare a observat, căzut printre mașini, un portofel.

După ce l-a luat de jos și l-a deschis, a văzut că în interiorul său se află mai multe carduri bancare, acte de identitate, dar și o sumă considerabilă de bani.

Publicitate

Primul său gând a fost să i-l restituie deținătorului, dar pentru că nu știa cum îl poate identifica, s-a îndreptat către un grup de polițiști, care desfășurau o activitate caritabilă în zonă și a predat portofelul, acesta povestind și despre modul în care a găsit bunul.

Imediat polițiștii au făcut verificări și au contactat persoana care a pierdut portofelul, iar la scurt timp Ionuț i-a înmânat proprietarului bunul pierdut, despre care acesta nu spera că îl va mai găsi.

Inspectoratul de Poliție Brașov îi mulțumește și îi aduce felicitări lui Ionuț pentru actul de civism de care a dat dovadă.

Reamintim faptul că un bun găsit trebuie predat în 10 zile autorităților sau celui care l-a pierdut.

Conform legii, bunurile mobile pierdute continuă să aparțină proprietarului lor.

Publicitate

Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliție din localitatea în care a fost găsit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes