Connect with us
Publicitate

Economic

Un tânăr brașovean a pornit propria afacere din garajul tatălui său unde produce scaune din lemn și vrea să vândă 500 piese în 2021

Publicat

pe

Scaunele Chair2Go ajung la clienţi care le aşază în curte, pe balcon, în grădină sau care le ţin în maşină şi, în traseele lor, le pot folosi pentru a admira peisaje ce nu trebuie ratate, relatează zf.ro.

Ionatan Politic, un tânăr de 28 de ani din Braşov, a început să producă scaune din lemn de brad anul trecut, la şapte ani după ce realizase primul prototip, în Germania, după o schiţă. A perfecţionat modelul şi a ajuns să creeze Chair2Go, un brand cu care, la începutul anului 2020, ţintea să meargă la festivaluri, înainte de a afla că nu vor mai avea loc anul acesta.

„Scaunul are un unghi între 45 şi 60 de grade, poziţia la care muşchii corpului se relaxează şi sângele circulă cum trebuie prin corp. Este o poziţie studiată, prin care se evită problemele cu spatele“, a povestit Ionatan Politic la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

Scaunele sunt făcute din brad, lemn pe care tânărul îl cumpără de la o firmă gata procesat, urmând ca el să asambleze părţile componente şi materialul textil. Etapele producţiei – adică asamblarea pieselor, vopsirea şi ataşarea materialului textil – au loc în garajul tatălui său, în Braşov.

Publicitate

„Primele scaune au fost făcute cu un ferăstrău electric. Apoi am avut nevoie de o bormaşină cu baterie. Mi-ar mai trebui o maşină de cusut. Pentru primele zece scaune am avut nevoie de 500 de lei investiţie.“

Până acum, Ionatan Politic a vândut 70 de scaune, la un preţ mediu de 150 de lei. Preţul depinde de cât de mult brodaj este pe scaun. Maximul este de 170-180 de lei.

„Scaunele sunt ideale pentru a fi folosite în aer liber. Ţinta este să vând 500 de scaune anul viitor. Investiţia a fost făcută în fe­bruarie şi în mare parte au fost bani împrumutaţi. Până în ultimul moment, am sperat că festivalurile se vor ţine şi că voi putea merge cu scaunele la astfel de evenimente.“

Nu a fost însă aşa, astfel că publicul-ţintă a fost altul. Acum, scaunele Chair2Go ajung la clienţi care le aşază în curte, pe balcon, în grădină sau care le ţin în maşină şi, în traseele lor, le pot folosi pentru a admira peisaje ce nu trebuie ratate. Câteva scaune au ajuns la cetatea Râşnov, iar antreprenorul vrea să ajungă şi la castelul Bran cu Chair2Go.

„M-aş bucura ca Chair2Go să ajungă la festivaluri, în România, dar nu numai. M-am gândit să colaborez cu Hornbach. Momen­tan, vânzarea este online, la târguri sau direct către clienţii cu care mă întâlnesc“, spune el.

Ionatan Politic este absolvent de Inginerie Mecanică la Universitatea Transil­vania din Braşov, însă spune că mereu a avut o plăcere legată de lucratul cu lemn. Momentan este singurul angajat, dar se gândeşte ca, odată ce businessul va creşte,

să-şi formeze o echipă căreia să-i predea mai departe meşteşugul realizării scaunelor Chair2Go.

„Planul este să dezvolt afacerea şi să o pregătesc pentru 2021, când vor fi permise evenimente mai mari în aer liber. Lucrez să fac Chair2Go cât mai cunoscut pentru festivaluri şi pentru firmele care le sponsorizează, deoarece materialul se poate imprima cu diferite logo-uri de branduri“, spune Ionatan Politic.

Până acum, Ionatan Politic a vândut 70 de scaune, la un preţ mediu de 150 de lei. Preţul depinde de cât de mult brodaj este pe scaun. Maximul este de 170-180 de lei.

sursa zf.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes