Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un tânăr aflat în moarte cerebrală, internat la Braşov, a dat o şansă la viaţă altor români. Inima, ficatul şi rinichii lui au fost transplantaţi la oameni cu boli grave

Publicat

pe

Familia unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru transplant și a oferit a doua șansă la viață pentru alți români, care vor primi cordul, ficatul, rinichii. Familia și-a dat acordul și pentru prelevare de cornee și ţesuturi osteotendinoase.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a avut loc prima prelevare de țesuturi și organe din acest an.

Familia unui tânăr de 21 de ani din Întorsura Buzăului, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru prelevare de organe.

Astfel, 4 români au primit şansa la viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee.

Publicitate

Pentru realizarea intervenţiilor de prelevare, la Braşov au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni , IuBCvT Tg. Mureș, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca şi de la Banca de Ţesut Spitalul Clinic Colentina.

Astfel, un pacient de 39 de ani a beneficiat de intervenţia salvatoare de transplant cord realizată cu succes de echipa condusă de prof. dr. Horaţiu Suciu în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş.

La Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, un alt pacient va putea spune că s-a născut a doua oară în urma transplantului hepatic realizat de echipa coordonată de prof. dr. Vladislav Braşoveanu.

Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii şi de echipele Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intrevenţiile de transplant renal, intervenţii care au redat bucuria pentru alţi doi români aflaţi în suferinţă.

Doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice București.

Un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii prin transplant de ţesut osteotendinos, datorită efortului deosebit al echipei Băncii de Ţesut Colentina.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes