Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un student braşoven în top 10 cei mai buni IT-işti ai lumii

Publicat

pe

Fabian Velicea, student al Universităţii Transilvania din Braşov, a câştigat competiţia naţională a celor mai buni IT-işti din ţară, cu punctaj maxim, şi a încheiat pe locul 10 întrecerea mondială.

Un tânăr din Făgăraş, Braşov, a încheiat între primii 10 din lume faimosul concurs Microsoft Office Specialist World Online Championship. Fabian Pavel Velicea este student al Universităţii Transilvania din Braşov, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, în anul I, potrivit adevarul.ro.

Fabian a absolvit în această vară Colegiul Radu Negru din Făgăraş şi a obţinut punctaj maxim la faza naţională a concursului internaţional la care a participat în această toamnă şi la care au participat campioni naţionali din lumea întreagă.

„Am susţinut în prima parte un examen-grilă foarte dificil, cu un număr de 18 întrebări, cu mai multe răspunsuri corecte posibile, la care am avut 30 de minute la dispoziţie să finalizăm. A urmat proba mea preferată, proba de proiect. Aici, am avut 3 ore la dispoziţie să facem o prezentare Power Point”, a povestit Fabian Velicea felul în care s-a desfăşurat întrecerea.

Publicitate

Competiţia s-a desfăşurat în condiţii speciale, tocmai pentru ca fiecare concurent să îşi poată dovedi abilităţile de IT-ist.

„Deoarece campionatul era online, noi eram conectaţi pentru proiect într-o maşină virtuală de windows, cu acces limitat la internet, în sensul în care îl puteam folosi doar pentru a ne procura imagini pentru prezentare, iar ca materiale documentative pentru proiect am avut 3 documente PDF ataşate pe desktop-ul maşinii virtuale, care ne-au pus la încercare deoarece erau foarte greu de citit”, a mai explicat tânărul.

Cu toate acestea, Fabian spune că aceasta a fost proba sa preferată deoarece i-a dat prilejul să-şi folosească pasiunea pentru design grafic şi prezentări Power Point.

Pasiunea sa pentru IT este foarte veche, încă din primii ani de şcoală, iar de Power Point s-a îndrăgostit înainte să ajungă la liceu.

„Acest campionat a fost foarte important deoarece, încă din clasa a VIII-a, de când învăţam la şcoală acest program, am deprins un soi de pasiune pentru el, deoarece am văzut cât de multe lucruri poţi face cu acesta.   

Cel mai valoros proiect în Power Point pe care-l am este o certificare de competenţe digitale, formată din trei examene, care este lucrarea mea de atestat de informatică, pe care am luat nota 10 şi la care lucrez şi o actualizez până când va fi recunoscută naţional sau internaţional”, dezvăluie tânărul.

În ce priveşte viitorul, făgărăşeanul spune că obiectivul lui este să obţină cât mai multe rezultate de excepţie la competiţiile de IT, naţionale şi internaţionale. Dacă va pleca din ţară sau va rămâne în România, Fabian va decide abia la finalizarea studiilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes