Connect with us
Publicitate

Administrație

Un spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase ar putea fi construit la Brașov. Costul se ridică la 80 de milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Un spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase ar putea fi construit la Brașov. Primăria anunță că unitatea medicală care se vrea construită va avea aproape 300 de paturi și ar urma să coste aproximativ 80 de milioane de euro. Edilii spun că proiectul ar putea fi finanțat prin PNRR.

Allen Coliban, anunță că noul spital ar putea fi construit cu fonduri PNRR. Un prim studiu va fi analizat în ședința de astăzi a Consiliului Local Brașov.

„Noul Spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase este finanțabil prin PNRR. Proiectul acestui nou spital, demarat în acest an, a ajuns deja la stadiul de Studiu de Prefezabilitate, care va fi recepționat în ședința Consiliului Local”, a anunțat primarul, pe Facebook.

Proiectul are valoarea estimată de 79 milioane de euro și va afi dotat cu 280 de paturi echipate cu aparatură modernă.

Publicitate

„Noul spital va face parte, alături de Spitalul Regional Brașov, din marile investiții în infrastructura de sănătate ce se dezvoltă în Brașov cu scopul de a elimina sistemul pavilionar – sistem vechi ce cuprinde imobile care au peste 50 de ani, multe dintre ele fiind sub orice standard acceptabil în secolul XXI”, a precizat Allen Coliban.

Conform planului, spitalul va fi gata până cel târziu în 2026.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes