Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un sortiment de brânză de burduf produs în judeţul Braşov a obținut o stea de aur la competiţia Great Taste, de la Bruxelles. Echivalentul unui Oscar în gastronomie

Publicat

pe

Un sortiment de brânză de burduf produs în judeţul Braşov a obținut o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste, de la Bruxelles.

Publicitate

Este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul – format din experți internaționali – s-a arătat extrem de încântat de gust. Dealtfel, țara noastră s-a remarcat și la alte competitii prestigioase în lume de unde, uleiul, carnea de pui, apa minerală și salamurile au venit încarcate de medalii, relatează stirileprotv.ro.

„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” – Sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov.

„Great Taste” este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc, au decis să îi acorde o stea de aur. Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.

Publicitate

„În 2015 am fost recunoscuți cu o stea Michelin din partea Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles, în 2019 din partea Internațional Teaste Award Italia o medalie de bronz, iar anul ăsta a venit aproape un Oscar pentru brânza de burduf.”, spune George Cățean, proprietarul fermei.

Un reportaj video despre acest subiect puteţi vedea pe stirileprotv.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes