Connect with us
Publicitate

Social

Un şagunist, cel mai bun absolvent de liceu din Brașov: „Am fost admis la cinci universități din Marea Britanie”

Publicat

pe

Alexandru Blănaru este cel mai bun absolvent de liceu din județul Brașov. El este cel care a obținut media 9,98 la examenul de Bacalaureat, după ce a fost notat cu 10 la Română și Matematică și 9,95 la Chimie organică. Singura notă la care se aștepta era 10-le de la Matematică, transmite Radio România Braşov FM.

După patru ani de studiu, secretul reușitei sale îl reprezintă chiar dascălii care l-au format, după cum a mărturisit „Pot spune că sunt relaxat și mulțumit. Știu că am scăpat de o povară, știu că munca a fost răsplătită în final, dar mai ales sunt recunoscător profesorilor de la Colegiul «Andrei Șaguna», niște oameni minunați, care m-au ajutat să mă maturizez intelectual enorm, iar reușita asta de la Bacalaureat este doar o fracțiune insignifiantă din contribuția lor totală. La română este marea surpriză, deoarece știm cu toții, implică o doză semnificativă de subiectivitate, dar m-am simțit destul de confortabil cu varianta de subiect care a venit și mă așteptam la o notă de peste 9,50. Iar la chimie, da, e puțin frustrant – 9,95. După câteva olimpiade naționale, aici chiar așteptăm să fie 10 curat, dar, este OK”.

Mai departe, „șagunistul” își va construi viitorul peste hotare. În Marea Britanie, mai exact, unde a fost admis la mai multe instituții prestigioase: „Eu am fost admis la cinci universități din Marea Britanie, cu anumite condiții legate de nota din Bacalaureat, bineînțeles. Prima mea opțiune este Școala de Economie din Londra – London School of Economics – care mi-a cerut nota 9 în Bacalaureat și astăzi am îndeplinit-o. Voi studia politică și economie. Pentru moment, nu plănuiesc să mă întorc. Am așa o pasiune mai fierbinte pentru Marea Britanie și cultura respectivă și doresc în următorii ani să contribui și eu la societatea respectivă”.

În acest an, la examenul de bacalaureat sunt trei licee din județ în care au promovat toți candidații înscriși, respectiv: Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și Colegiul Național Johannes Honterus.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Socratesprimus

    14 iulie, 2024 at 3:57 pm

    Bravo lui și bravo vouă cu asa articol. Plecați toți afară. Sa pierdem elitele intelectuale. Sa va fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes