Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un şagunist a fost admis la celebra universitate Oxford, la Computer Science. Dominic Satnoianu a creat o platformă pentru elevii care vor să devină mai buni la informatică

Publicat

pe

Publicitate

„Cei care lucrează din pasiune înțeleg sentimentul de nu dori să te oprești din lucru”. Este afirmația care reflectă concepția de viață a lui Dominic Satnoianu, elev în clasa a XII-a B a Colegiului Naţional „Andrei Şagun”, admis de curând la Computer Science, în cadrul St Catherine’s College, Oxford

De la pasiunea pentru informatică a plecat ideea lui Dominic de a crea InfoAs, platforma destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică. Crearea platformei a însemnat multe ore de muncă, dublate de dorința de a explica altora lucrurile care lui i se par limpezi, dintr-o perspectivă apropiată vârstei utilizatorilor. Pe lângă lecții în format text și video cu materia de informatică, InfoAs pune la dispoziție o bibliotecă de peste 650 de probleme din toate categoriile, împreună cu indicații de abordare a problemelor și rezolvări complete. Mai mult, fiecare cod încărcat de rezolvitori este evaluat pe loc, așa cum se întâmplă și la concursurile și olimpiadele de informatică.

Interfața platformei este prietenoasă și facilă, iar până în prezent, pe InfoAs au fost încărcate peste 60.000 de rezolvări. Platforma poate fi accesată de pe linkul https://infoas.ro.

„Pot spune că InfoAs sprijină și încurajează muncă independentă, implicit pasiunea pentru informatică”, adaugă Dominic. Felicitări pentru reușita în plan academic dar și pentru dorința de a fi de folos celorlalți elevi interesați de domeniu!

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes