Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un restaurant din cartierul Avantgarden a fost închis. Protecţia Consumatorilor a găsit pereți cu infiltrații, meniu fără gramaje şi lipsa acordului de funcţionare de la Primărie

Publicat

pe

Pe data de 10.10.2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov  a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic „Restaurant Maurer For Life SRL”  Brașov, care activează în domeniul alimentației publice, ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator.

Publicitate
  • spațiul blocului alimentar nu respecta prevederile legale din punct de vedere al igienei: pereți cu infiltrații de apă, folosirea unor ustensile neprofesionale, iar cuptorul de coacere era neigienizat,
  • în spațiul frigorific al unității s-au găsit materii prime cu modificarea stării termice
  • materii prime depozitate necorespunzător, nu indicau data limită de consum, respectiv data durabilității minimale, de asemenea, nu prezentau elemente de identificare și caracterizare corespunzătoare.
  • în lista meniului nu se menționa gramajele, declarația nutrițională și ingredientele cu potențial alergen pentru preparatele culinare comercializate.
  • lipsă acord de funcționare emis de Administrația Publică Locală.

În urma neregulilor constatate, societatea „Maurer For Life SRL” Brașov, a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de  10.000 lei și două avertismente, fiind dispuse măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor.

De asemenea, s-au retras din circuitul consumului uman, fiind oprite definitiv, produse alimentare în valoare de 2.707 lei.

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes