Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un pui de urs a stat mai bine de 10 ore cocoţat într-un copac, în cimitirul din Azuga. Speriat de zgomotul făcut de oameni nu a coborât decât la lăsarea şerii, nici forţele ISU nu au reuşit să îl dea jos

Publicat

pe

Un urs cocoțat într-un copac din cimitirul din Azuga a refuzat să coboare timp de peste 10 ore, iar forțele de intervenție au decis să se retragă din zonă. După mai bine de şase ore de la începerea intervenţiei, salvatorii au lăsat animalul să coboare singur. Acesta se află în copac de peste 10 ore, iar tentativele de a-l coborî au eșuat din cauza zgomotului din cimitir și a numărului mare de persoane.

„Ne-a fost semnalat faptul că un urs s-a refugiat pe un arbore din incinta cimitirului orașului Azuga. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea cetățenilor aflați în imediata apropiere. La locul evenimentului a fost alocată și o resursă medicală SMURD pentru asigurarea zonei. Din informațiile pe care le dețin în prezent, din cauza numărului mare de persoane aflate în cimitir și a zgomotului produs de acesta, încercările de a coborî ursul din copac au eșuat”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova la începutul misiunii.

Localnicii au fost avertizați prin mesaj RO-Alert despre prezența ursului în copacul din cimitir.

Echipajele care au securizat zona în care se află ursul s-au asigurat că nu mai sunt persoane în cimitir. Puiul nu a fost tranchilizat de teamă că, în cădere, s-ar fi putut răni, el fiind urcat la câţiva metri faţă de sol.

Publicitate

La lăsarea întunericului, forţele de intervenţie care timp de aproximativ şase ore au securizat zona în care se afla ursul, în cimitirul din Azuga, s-au retras din dispozitiv, a anunţat ISU Prahova. În tot acest timp, zona a fost securizată, pentru că, fiind weekend, numeroşi localnici au mers în cimitir.

Autorităţile de aşteaptă ca animalul să coboare singur şi să se întoarcă în mediul lui natural având în vedere că cimitirul se află la marginea oraşului şi este înconjurat de păduri.

Puiul de urs a stat în copac timp de peste şase ore. Localnici care l-au observat l-au fotografiat, iar cineva a sunat la 112, apelul fiind primit la ora 10:00. Autorităţile au luat decizia de a nu tranchiliza animalul, pentru că acesta se afla la câţiva metri deasupra solului şi s-ar fi putut răni în cădere.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes