Connect with us
Publicitate

Administrație

Un primar din Covasna își pune salariul la bătaie pentru a-l oferi drept recompensă. Edilul premiază cu 100 de lei pe cei care îi dau în vileag pe localnicii care aruncă gunoi ilegal

Publicat

pe

Primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor a recurs la o soluție ingenioasă pentru a rezolva problema gunoaielor aruncate la întâmplare. Edilul a anunțat că îi va recompensa pe cei care arată fotografii sau videoclipuri clare cu persoane care aruncă gunoaie ilegal. Din buzunarul propriu, primarul vrea să ofere câte 100 de lei celor care vin cu astfel de dovezi, anunță covasnamedia.ro.

Publicitate

„Din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă. Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte”, a declarat primarul comunei Barcani, citat de jurnaliștii covasnamedia.ro.

De curând, primăria Barcani a instalat camere de supraveghere într-o zonă în care oamenii aruncă deșeuri la întâmplare. Cei care sunt prinși că recurg la asemenea fapte riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Problema gunoaielor aruncate ilegal a devenit tot mai dificilă, iar edilul comunei încearcă să găsească mereu soluții pentru a rezolva această situație. Primarul apelează chiar și la voluntari care sunt dispuși să curețe mizeria lăsată în urmă de oameni, dar organizează și competiții între copiii din satele comunei.

Publicitate

Zilele trecute elevii din comuna Barcani au strâns aproape trei tone de gunoaie de pe raza localității, în urma unui concurs pus la cale de autoritățile locale. Echipa de elevi care a strâns cele mai multe deșeuri a fost clasa a V-a A, iar elevii harnici au primit drept premiu 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile, plus transport gratuit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes