Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un prahovean, săltat de DIICOT pentru trădare în favoarea Rusiei

Publicat

pe

Un cetățean român a fost reținut de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, potrivit unui comunicat de presă emis vineri de instituție.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre Alexandru Piscan, un ploieștean care anunța în urmă cu două luni, pe pagina sa de Facebook, intenția de a candida ca independent la alegerile locale pentru primăria municipiului Ploiești. Conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central, Piscan nu apare însă ca și candidat admis pentru această funcție.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că, începând cu anul 2022, inculpatul a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina. Aceste informații au fost ulterior transmise către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Pe Facebook ploieșteanul arestat pentru trădare a postat un colaj de fotografii realizate în Delta Dunării în martie 2023, perioadă în care autoritățile române susțin că supraveghea operațiunile militare de la granița României cu Ucraina, din dreptul județului Tulcea.

Publicitate

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul mai multor instituții, printre care Serviciul Român de Informații, Direcția Generală de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

DIICOT a precizat că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes