Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un polițist din Brașov trăiește după propriile legi. A fost prins băut la volan, a rămas fără permis, dar a continuat să conducă

Publicitate

Publicat

pe

Un nou poliţist din cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Braşov are probleme cu legea, după ce şeful brigadei a fost prins acum două săptămâni că „sifona” date din dosare. Acum este vorba despre un agent principal care a fost reţinut pentru că a condus fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult, după ce a fost oprit de colegii poliţişri, individul a continuat să conducă, fiind surprins de camerele de supraveghere din oraş.

Publicitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au fost făcut percheziţii, luni, la domiciliul bărbatului şi la sediul unei instituţii publice. De asemenea, a fost şi începută urmărirea penală pe numele lui Dorin Iulian Aitean, agent principal în cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Braşov. Acesta este acuzat că a condus fără permis şi sub influenţa alcoolului, dar şi fals în declaraţii. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„În dimineaţa zilei de 30.05.2022, inculpatul Aitean Dorin Iulian, care consumase în timpul nopţii de 29/30.05.2022 băuturi alcoolice într-un local din municipiul Braşov, a condus un autoturism pe drumurile publice, fiind depistat la ora 03:17 de organele de poliţie rutieră pe DJ 103 în timp ce circula dinspre strada 13 Decembrie din municipiul Braşov către comuna Sânpetru. Inculpatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză toxicologică din data de 30.05.2022 a stabilit alcoolemia la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Chiar dacă bărbatului i s-a pus în vedere că nu mai are dreptul să conducă nicio maşină până la finalizarea dosarului penal, anchetatorii au descoperit că poliţistul nu a ţinut cont de acest lucru, şi a condus din nou, de două ori, fiind surprins de camerele video amplasate pe şosea.

Publicitate

„Cu toate acestea, în datele de 31.05.2022 şi 01.06.2022 inculpatul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului”, a mai precizat comunicatul Parchetului.

De asemenea, procurorii au mai descoperit că poliţistul şi-a trecut toate veniturile în declaraţia de avere.

„Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 05.07.2019-03.10.2019 la o societate comercială în funcţia de consilier armonizare legislativă, realizând venituri în sumă totală de 5.829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28.04.2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes