Connect with us
Publicitate

Social

Un pod peste râul Olt, în judeţul Braşov, vechi de peste 100 de ani, în stare avansată de degradare: „Arată aşa de când a murit Ceauşescu”

Publicat

pe

Un pod peste Olt, vechi de peste 100 de ani, s-a transformat într-o adevărată capcană pentru şoferi. Se află în stare avansată de degradare, iar autorităţile au impus o restricţie de tonaj pe pod. O restricţie care este doar pe hârtie. 

Podul de peste Olt e ridicat în apropierea unui sat Podu Oltului. Arcadele metalice sunt roase de rugină, asfaltul degradat, iar structurile de rezistență de pe maluri nu arată nici ele foarte bine, transmite observatornews.ro.

„E în stare foarte proastă. Podul arată aşa de când a murit Ceauşescu. Adică de pe timpul lui Ceauşescu nu s-au mai făcut lucrări”.

„Am înţeles că e de foarte mult timp în stadiul ăsta. Ar trebui făcut alt pod. Pentru că el este foarte vechi, trec camioane, sunt foarte cu tonaj mare. Acum sunt de 3,5 tone, dar trec şi de patru, cinci tone”.

Publicitate

„Podul n-ar fi rău dacă s-ar circula cu restricţia care e impusă acolo”, spun şoferii şi localnicii.

În stare avansată de degradare

Autoritățile au impus, abia după alegerile locale, restricții, pentru a reduce riscul surpării podului: fără vehicule de peste 3,5 tone și cel puțin 70 de metri distanță între mașini.

În mod normal, pe podul din spatele meu nu au voie vehicule cu masa totală maximă admisă de peste trei tone şi jumătate şi interdicţia este clară pe semnele de circulaţie montate aici. Vedeţi însă că ea este încălcată în mod frecvent, din ce spun localnicii.

„De mai bine de un an jumate avem toată documentaţia făcută, realizată şi, respectiv, ar trebui să demarăm construirea unui nou pod. S-a întârziat datorită faptului că cetăţenii, riveranii din zonă se gândesc la faptul că vor ocoli foarte mult, ceea ce este cert”, susţine Șerban Todorică, președinte Consilul Județean Brașov.

Noul pod costă aproape 28 de milioane de lei, iar investiția va fi acoperită din bugetul județului Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes