Connect with us
Publicitate

Administrație

Un pod din Brașov nu a mai fost reparat de peste 5 ani, deși o grindă de beton s-a rupt. Autoritățile încearcă să stabilească cine este proprietar al pasajului pentru a-l putea reabilita

Publicat

pe

O tragedie precum cea petrecută la Luțca, în județul Neamț s-ar putea repeta oricând și la Brașov. Un pod din care s-a rupt o grindă întreagă zace nereparat la mai bine de cinci ani de la producerea evenimentului, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Vorbim despre pasajul de pe strada Timișul Sec care, până în 2016, făcea parte din centura ocolitoare a orașului. Deși un nou tronson a fost dat în folosință, drumul rămâne extrem de circulat, iar șoferii își pun viețile în pericol de fiecare dată când traversează podul.

În luna februarie a anului 2017, o întreagă grindă de beton s-a prăbușit efectiv, iar în loc a rămas o gaură uriașă. La cinci ani de la eveniment, pasajul încă nu a fost reparat. În schimb, autoritățile au delimitat zona periculoasă cu parapete din plastic.

Dar starea avansată de degradare a podului se vede cu ochiul liber. Balustrada care a mai rămas e ciuruită de rugină, iar crăpături adânci traversează podul pe toată lungimea de aproximativ 150 de metri.

Publicitate

Potrivit actelor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar fi responsabilă de reabilitarea pasajului. Doar că podul nu mai face parte, acum, dintr-un drum național, așa că e nevoie de o Hotărâre de Guvern, prin care să fie transferat de la CNAIR la Primăria Brașov.

„Așteptăm ca CNAIR să termine procedura și documentația necesară pentru aprobarea Hotărârii de Guvern, iar după aceea să facem această trecere de la CNAIR către municipalitate, astfel încât municipalitatea să poată să realizeze lucrări acolo”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov, pentru Observator.

„În timpul procedurii de predare către Primăria Braşov s-a schimbat legislaţia, aşa că trebuie reluată documentaţia, şi nu este o documentaţie tocmai simplă. Sperăm că se vor finaliza până la sfârşitul acestui an. Să sperăm că în decursul unui an să vedem schimbări acolo”, a spus Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Brașov, citat de aceeași sursă.

Starea podului din Braşov nu este un caz izolat. În urmă cu doar două luni, podul din localitatea Luţca din judeţul Neamţ s-a prăbuşit în timp ce mai multe maşini circulau atunci pe drum.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes