Connect with us
Publicitate

Social

Un pod din Brașov, aflat în stare avansată de degradare, s-ar putea prăbuși oricând. Din cauza birocrației pasajul nu a putut fi reabilitat în ultimii șase ani

Publicat

pe

Birocrația din România scoate la iveală situații de neînțeles. Un pod aflat într-o zonă intens circulată a Brașovului a devenit simbolul pericolelor concrete pe care le generează, în viața de zi cu zi, birocrația. Cu o traversă prăbușită de șase ani și structura metalică adânc afectată de rugină, podul nu e reabilitat pentru că două instituții nu pot finaliza schimbarea administratorului acestui obiectiv, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Podul de pe strada Timișul Sec are o lungime de aproximativ 170 de metri și face parte din fosta șosea ocolitoare a Brașovului. Traficul auto în zonă, în special cel industrial, este unul intens, zi și noapte. Balustradele sunt acoperite de rugină aproape în totalitate, iar structura metalică este integral compromisă. La capătul pasajului există o zonă unde traversele din beton care susţineau trotuarul s-a probuşit de şase ani. În tot acest timp, autorităţile au instituit o restricţie de tonaj şi au montat indicatoare care interzic accesul pietonal, asta deși oamenii nu au pe unde să circule în zonă.

Localnicii care locuiesc în zonă spun că în fiecare zi pe pod trec zeci de tiruri pline cu marfă, iar oamenii se tem că pasajul s-ar putea prăbuși în orice moment.

Cum s-a ajuns în această situație? Podul și sectorul de drum de care aparține au fost, inițial, ale Primăriei Brașov. Și au ajuns, apoi, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Instituție care, acum, vrea să dea podul înapoi Primăriei. Pentru ca schimbarea de administrator să poată fi făcută, trebuie însă că Primăria să termine intabularea podului și drumului din care acesta face parte, iar CNAIR să actualizeze expertiza tehnică a stării podului.

Publicitate

„Suntem în faza de reglementare a situaţiei juridice a terenurilor aferente ale acestui drum. Sperăm să se rezolve cât mai repede, după care prin hotărâre de guvern acel pod va trece la minicipiu. În momentul în care discutăm încă este în administraţia Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră”, a declarat, pentru aceeași sursă, Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Niciuna din instituțiile care trebuie să descâlcească această încurcătură birocratică nu poate estima când ar putea fi reabilitat podul.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes