Connect with us
Publicitate

Administrație

Un pistol radar de ultimă generație va ajunge în dotarea Poliției Brașov. Este al doilea aparat performant pe care municipalitatea îl donează agenților de la Rutieră

Publicat

pe

95.000 de lei a plătit primăria Brașov pentru a cumpăra un nou pistol radar ultra performant care a ajuns în dotarea Poliției Rutiere. Acesta este cel de-al doilea aparat pe care municipalitatea îl dă oamenilor legii după cel oferit anul trecut. Odată cu radarul, a fost livrat gratuit și un etilotest care va fi folosit la controalele în trafic.

Publicitate

Dispozitivul mobil de supraveghere a traficului rutier poate fi folosit pe orice arteră deschisă circulației publice,. Este complet automat, astfel că operatorul nu mai trebuie să regleze manual claritatea și luminozitatea. Filtrele pentru zi și noapte sunt încorporate și nu mai trebuie schimbate manual de operator. Camera este full HD, permite o apropiere prin zoom la o distanță mult mai mare și identificarea plăcuței de înmatriculare a vehiculului de la o distanță care depășește 200 de metri, și chiar, potrivit poliției, a fizionomiei conducătorului auto, în anumite condiții. Ecranul camerei este mai mare decât la modelul anterior și permite o utilizare mai ușoară și mai intuitivă, masa totală a dispozitivului este mai mică decât la modelul anterior, iar puterea de calcul și reacțiile dispozitivului sunt mai mari decât la modelul anterior, având două procesoare și două plăci de bază. Pistolul radar este singurul tip de dispozitive de acest fel omologat în România și poate detecta viteze ale autovehiculelor între 0 și 300 km/h.

„Primăria Brașov, în cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Poliția Națională, a achiziționat, pentru reducerea riscului de accidente și creșterea siguranței rutiere, un al doilea radar mobil de ultimă generație, ce va fi predat Poliției Rutiere a municipiului și utilizat, potrivit protocolului, exclusiv pe teritoriul Municipiului Brașov. Primăria Brașov a luat deja o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului și sporirea siguranței, inclusiv prin proiecte de gestiune a traficului, semaforizare și iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni, și urmează o serie de proiecte care să facă Brașovul mai verde și mai sigur sub aspectul traficului. Dotarea Poliției rutiere a municipiului cu aceste echipamente este încă un mod în care sprijinim poliția pentru a lua mai multe măsuri în ceea ce privește reducerea numărului de accidente, creșterea siguranței în trafic și reducere a poluării, în conformitate cu măsurile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiului Brașov 2018-2022“, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Cu ajutorul primul radar mobil care a intrat în dotarea Poliției Rutiere la 1 septembrie 2020, agenții au reușit să depisteze peste 4100 de încălcări ale regimului de viteză pentru care s-au dat amenzi de peste 1,13 milioane de lei. În plus, oamenii legii au reținut și 130 de permise de conducere. Cea mai mare viteză înregistrată cu pistolul radar a fost de 203 km/h, pe Calea București, acolo unde limita maximă este de 50 km/h.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes