Connect with us
Publicitate

Administrație

Un pasaj pietonal subteran va fi construit pe Drumul Național 1. Guvernul a avut nevoie de aproape doi ani pentru a transfera un teren de la Primăria Comarnic la Ministerul Transporturilor

Publicat

pe

Un pasaj pietonal subteran va fi construit la Comarnic, pe DN 1 Valea Prahovei, Guvernul urmând să aprobe miercuri, un Proiect de Hotărâre prin care se transferă un teren de 830 de metri pătrați din proprietatea Primăriei Comarnic în cea a Ministerului Transporturilor, anunță economedia.ro.

Indicatorii tehnico-economici pentru tunelul pietonal care va fi amenajat la Comarnic, zona Pieței centrale, intersecție cu strada Ghiosești au fost aprobați încă din 2021, dar CNAIR a avut nevoie de exproprieri suplimentare după cum Economedia explica în octombrie 2021, iar acum trebuie să facă transferul de proprietate de la Primăria Comarnic.

Pasajul va avea o lungime de 30 de metri cu cele două intrări de o parte şi de alta a Drumului Naţional 1. Potrivit datelor din memoriul tehnic, lucrările vor dura 12 luni, pasajul va avea pe lângă scara fixă şi lift iar valoarea totală a investiţiei este de 8 milioane lei.

„În prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1”, se arată în Nota de Fundamentare.

Publicitate

Pentru fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei, CNAIR vrea să construiască alte patru pasaje pietonale la Bușteni, Poiana Țapului și Predeal, iar la Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga să modernizeze cele opt pasarele pietonale.

De asemenea, la Sinaia Sud, Sinaia Nord și Predeal vor fi construite pasaje rutiere supraterane, iar CJ Prahova derulează proiectele centurilor Comarnic și Bușteni, investiții preluate de la CNAIR. Conform promisiunilor, până la sfârșitul anului va fi lansat în licitație ciotul Autostrăzii Ploiești-Brașov, un troson de aproximativ 5 kilometri de lângă Cristian.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes