Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pacient COVID şi cu infecţii nosocomiale transferat de la Spitalul Judeţean Braşov, la „Marius Nasta”, în Bucureşti

Publicat

pe

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, spune că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București.

Publicitate

„Atunci când ai pacienți critici, care vin din diverse spitale, care au fost internați în alte terapii în unitățile respective, de foarte multe ori vin încărcați cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienți care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat și după aceea să primim alți pacienți”, a declarat Beatrice Mahler la Digi 24. Ea a precizat că din cele șase locuri de terapie intensivă pentru pacienți COVID de care dispune spitalul, patru sunt ocupate.

Problema infecțiilor nosocomiale este o problemă cu care se confruntă toate spitalele din lume, dar în România proporțiile ei au fost evidențiale odată cu tragedia incendiului de la clubul „Colectiv”, când mulți dintre tinerii decedați au murit nu din cauza flăcărilor, ci ulterior, din cauza microbilor cu care s-au infectat în spital. S-a descoperit atunci că spitalele din România evitau să raporteze aceste infecții.

„Această problemă a infecțiilor nosocomiale sunt o problemă a secțiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, pentru că înseamnă siguranța pacientului, înseamnă grija pentru pacient”, a subliniat dr. Beatrice Mahler.

Publicitate

„Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecțiilor nosocomiale nu este în creștere față de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în București, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensivă, pentru că, fără falsă modestie spun, avem specialiști bine pregătiți, avem aparatură și putem să oferim speranța la viață. Însă nu putem oferi această speranță la viață, dacă nu oferim și condiții”, a explicat managerul de la „Marius Nasta”.

Managerul a precizat că a fost declanșată anchetă epidemiologică la „Marius Nasta”, a transmis-o DSP-ului, iar ancheta va continua.

„Eu cred că fiecare manager trebuie să-și evalueze propria ogradă și să decidă ce e mai bine de făcut în fiecare spital”, a adăugat Mahler. Obligația spitalelor de a raporta, a monitoriza și a anunța DSP-ul despre infecțiile nosocomiale nu a încetat nici în perioada pandemiei, a reliefat managerul. Beatrice Mahler a precizat că direcțiile de sănătate publică țin această evidență, scrie Digi 24.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes