Connect with us
Publicitate

Social

Un nou val de Covid-19 va traversa România. Ministrul Sănătății spune că nu vor fi introduse restricții, dar face câteva recomandări pentru protejarea populației

Publicat

pe

Cazurile de infectare cu SARS-CoV2 sunt în creștere în România, iar autoritățile spun că vom trece printr-un nou val de Covid-19, însă nu vor fi introduse restricții. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că nu recomandă a patra doză de vaccin întregii populații, ci doar persoanelor vulnerabile. Totuși, pentru a trece cu bine peste această perioadă, Rafila spune că va apela la recomandări.

Publicitate

„În alte țări există prevederi care impun utilizarea măștii în miloacele de transport, eu mizez pe un parteneriat cu populația, pe înțelegere, sunt convins că persoanele la risc vor utiliza masca pentru propria protecție. Asta va duce la mai puține spitalizări și la mai puține decese (…) cred că vom traversa acest val fără restricții sau măsuri deosebite, cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Sănătății”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de stiri.tvr.ro.

Întrebat dacă recomandă doza a patra de vaccin anti-COVID, ministrul Rafila a declarat că doza booster ar fi mai degrabă recomandată populației vulnerabile, subliniind că așteaptă toamna, când va fi disponibilă o nouă formulă a vaccinului. Ministrul Sănătății a susținut că „formula actuală a vaccinului nu mai previne transmiterea bolii, avem studii foarte serioase, chiar și trecerea prin boală la varianta Omicron nu mai oferă o protecție foarte bună, a șasea parte din cazurile înregistrate în România a reprezentat cazuri de reîmbolnăvire cu varianta Omicron”.

Autoritățile spun că numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus s-a dublat în ultima săptămână și e cu 80% mai mare față de finalul lunii mai. În acest caz, spun responsabilii din Sănătate, există două scenarii posibile: dacă va exista o creștere medie, la începutul lunii august vor fi circa 4.200 de cazuri noi pe zi, iar, în al doilea scenariu, la sfârșitul lunii august, vor fi 10.000 de cazuri noi pe zi.

Publicitate

La nivelul județului Brașov situația este asemănătoare cu cea la nivel național. În ultima perioadă cazurile de infecții cu Covid-19 au crescut, iar în spitalele din județ sunt internați 46 de pacienți, dintre care 2 la Terapie Intensivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes