Connect with us
Publicitate

Administrație

Un nou târg al producătorilor locali va fi organizat în Piața Sfatului. Comercianții se pot înscrie până pe 25 aprilie

Publicat

pe

Publicitate

După ce municipalitatea a anunțat că va organiza un târg de artă tradițională și meșteșuguri în perioada 29 aprilie – 1 mai, acum autoritățile vor să îi aducă în fața brașovenilor și a turiștilor și pe producătorii locali.

Astfel, primăria Brașov, în parteneriat cu comunitatea “ROMO: De la Producător Direct la Consumator”, va organiza în Piața Sfatului un târg special unde comercianții vor vinde doar produse făcute în Brașov sau în localitățile din județ. 20 de standuri sunt puse la dispoziție, iar producătorii interesați se pot înscrie online până pe data de 25 aprilie. Ei trebuie să completeze un formular on-line de preselecție disponibil la adresa: https://tinyurl.com/targdejuni.

Potrivit regulamentului, au dreptul să participe la preselecție producători locali sau artizanii de produse alimentare care își desfășoare activitatea în deplină legalitate, atât din punct de vedere fiscal, cât și sanitar-veterinar. Procesul de selecție va avea în prim plan satisfacția consumatorilor brașoveni prin oferirea unei game variate de produse locale de cea mai bună calitate, din segmentul alimentar, iar selecția participanților se va face după următoarele criterii:

  • calitatea produselor;
  • notorietatea brandului;
  • transparența procesului de producție;
  • proximitatea locației de producție/procesare față de Brașov;
  • certificări/atestări și/sau premii/distincții obținute;
  • contribuția la o diversitate cât mai mare de produse de calitate în cadrul evenimentului, fără ca un segment să fie reprezentat disproporționat față de cererea estimată a publicului.

Revânzarea de produse de la producători terți este permisă atât timp cât aceasta aduce beneficii atât consumatorilor, prin diversitatea ofertei, cât și producătorilor terți (care altfel nu ar putea participa). Vor avea prioritate în procesul de selecție producătorii care își comercializează propriile produse și care își procesează propria materie primă (integrare verticală), au un istoric de participare anterioară la târguri de profil, comercializează produsele cu specific tradițional / local și pot încasa cu cardul (POS).

Publicitate

Operatorii selectați vor avea posibilitatea să-și promoveze produsele pe grupul de Facebook ROMO Brașov, care are peste 18.000 de membri, unde vor putea oferi consumatorilor posibilitatea de a comanda în avans produsele disponibile la târg.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes