Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un nou „record” stabilit de CFR. O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseu

Publicat

pe

Deși oficialii CFR au promis în nenumărate rânduri că vor moderniza transportul pe calea ferată, o nouă situație arată că, de fapt, călătoria cu trenul, în România, este încă ancorată în trecut. De această dată, un tren care a plecat dis de dimineață din Galați a ajuns la Brașov după 9 ore, anunță clubferoviar.ro.

Publicitate

Un tren al operatorului feroviar de stat CFR Călători a reușit joi „performanța” de a străbate distanța de 310 kilometri pe calea ferată dintre Galați și Brașov în nouă ore, după ce două locomotive s-au defectat.

Și nu este vorba de vreun tren Regio, cu multe opriri pe traseu, pentru a urca și coborî navetiștii, ci de IR 1732, care a plecat din Galați la ora 6,45 dimineața și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Brașov, după cinci ore fără un minut, la 11,44.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deoarece pe drum s-au defectat, succesiv, atât locomotiva cu care plecase la tracțiune din Galați, cât și cea care a înlocuit-o pe traseu. Abia a treia locomotivă a reușit să tracteze garnitura până la Brașov, unde a ajuns cu o întârziere de 239 de minute (aproape patru ore), potrivit datelor publice ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Dacă adăugăm timpul regulamentar de mers cu întârzierea, rezultă că trenul a parcurs cei 310 kilometri, dintre cele două orașe, în nouă ore.

Publicitate

„Ca urmare a unei defectări intervenită accidental la locomotiva trenului IR 1732 și a dificultăților în acordarea mijloacelor de remorcare de ajutor care să permită circulația trenului până la stația de destinație, precum și a operațiunilor specifice de deplasare a materialului rulant de ajutor, de manevră, detașare/atașare, proba frânei a acestuia, circulația trenului a fost temporizată, ajungând la destinație cu întârziere. O parte din călători au fost preluați de celelalte trenuri aflate în circulație în funcție de parcursul pe care aceștia urmau să își continue călătoria. Cauzele care au condus la defectarea materialului rulant vor fi cercetate în depourile de domiciliu ale mijloacelor de remorcare”, au declarat reprezentanții CFR Călători, citați de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes