Connect with us
Publicitate

Economic

Un nou magazin de bricolaj apare în Brașov până la sfârșitul anului

Publicat

pe

Retailerul de materiale de construcţii MAM Bricolaj, deţinut de familia Găvan, va deschide până la sfârşitul acestui an două magazine noi, în Braşov şi Iaşi.

„Cele mai importante proiecte de investiţii pentru anul acesta le reprezintă deschiderea altor două magazine, în Braşov şi în Iaşi. Anul 2021 arată încurajator pentru compania noastră datorită construcţiilor, care sunt în plină dezvoltare, vânzările noastre înregistrând astfel o creştere, sperăm noi, semnificativă”, spune Cristian Găvan, acţionarul MAM Bricolaj, pentru Ziarul Financiar.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de lei, cu 36% mai mult comparativ cu anul precedent. Estimările sunt ca businessul să ajungă la 70 de milioane de lei în 2021, potrivit informaţiilor transmise în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2021, care va apărea pe piaţă în perioada următoare.

Profitul de 3,6 milioane de lei realizat anul trecut a fost cu o treime mai mare decât în 2019, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns la 102, plus aproape 30 într-un an. Bugetul de investiţii al retailerului pentru 2021 este de 14,6 milioane de lei.

Publicitate

„Provocările de la începutul acestui an au fost scumpirile în lanţ, prospectarea pieţei în vederea localizării altor magazine în zone benefice de extindere a activităţii companiei şi recrutarea de personal specializat”, adaugă Cristian Găvan.

În primăvara acestui an, MAM Bricolaj a deschis al treilea său magazin, tot în Bucureşti, la fel ca celelalte, în urma unei investiţii de 1,6 milioane de euro. Antreprenorul spunea la acel moment că vizează extinderea reţelei cu unităţi şi în afara Capitalei.

Tot în primăvară, el spunea că planul este ca MAM Bricolaj să ajungă la 12 magazine în următorii cinci ani, cu o cadenţă de două deschideri anual.

La finalul lui 2020, MAM Bri­colaj şi-a consolidat şi compo­nenta de producţie, în contex­tul în care retailerul a cumpărat 50% din acţi­unile producătorului de panouri pen­tru construcţii Geomam Pal Group, într-o tranzacţie de peste 800.000 de lei. Cristian Găvan deţinea deja 50% din această companie.

MAM Bricolaj a lucrat trei ani pentru a se lista la bursă, iar în septembrie 2020 un număr de 93 de acţionari au cumpărat 25% din companie pentru suma de 8,5 mil. lei. Acţiunile companiei au intrat la tranzacţionare în ianuarie 2021, iar capitalizarea bursieră a MAM Bricolaj a ajuns la circa 92,9 mil. lei.

Mai mult de cinci magazine noi de bricolaj ar urma să-şi deschidă uşile în următorii doi ani în România, sub „semnătura” Leroy Merlin, Hornbach şi MAM Bricolaj, arată datele centralizate de ZF, pe baza anunţurilor făcute de companii. Luând în calcul investiţiile medii pentru magazinele deja existente sub aceste branduri, totalul sumelor alocate pentru aceste deschideri sare de 60 de milioane de euro. Nici în 2020 companiile nu au stat pe loc.

Într-un an în care construcţiile şi retailul cu materiale de profil au fost printre puţinele sectoare care au continuat să funcţioneze, în vreme ce majoritatea economiei a suferit de pe urma pandemiei, retailerii din bricolaj au pariat în 2020 pe extindere. Astfel, şapte magazine noi cu materiale de construcţii, dintre care unu de tip outlet, au completat piaţa de bricolaj din România anul trecut, arată o analiză a ZF.

Micile reparaţii, reamenajarea unor spaţii pentru a oferi loc pentru joaca sau şcoala copiilor, amenajarea unor spaţii de depozitare s-au regăsit printre preocupările din această perioadă, ceea ce a ţinut pe plus piaţa de bricolaj, o industrie de peste 4 miliarde de euro anual.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes