Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un nou locatar la Zoo Braşov. Un râs care a împlinit trei ani chiar în ziua în care a fost adus

Publicat

pe

Publicitate

În cursul zilei de ieri, 10 iulie 2024, la Grădina Zoologică Brașov, a ajuns un mascul de râs carpatin. Evenimentul este cu atât mai special cu cât astăzi împlinește 3 ani.

Acesta a fost adus de la Grădina Zoologică din Innsbruck, Austria, printr-un transfer, în cadrul Programului ESB (Registrul Genealogic al Speciei), coordonat de Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA), ca parte a eforturilor continue de conservare și repopulare a acestei specii emblematice. În anul 2021, la Grădina Zoologică Brașov au sosit două femele de râs carpatin din Ungaria. Una dintre ele a fost transferată la începutul lunii aprilie a acestui an, în Cehia în cadrul aceluiași ESB.

„Prezența noului exemplar de râs este un lucru important pentru noi, echipa de îngrijitori și specialiști colaborând pentru a asigura adaptarea lui la noul mediu. Acesta va putea fi admirat doar după perioada de carantină și observație de 30 de zile, conform reglementărilor în vigoare. Invităm pe această cale toți iubitorii de animale să susțină conservarea și protecția acestei specii prin intermediul programului de adopții. Deoarece nu are nume, primul părinte adoptiv va avea oportunitatea de a-l boteza.”Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov

Programul ESB (Registrul Genealogic al Speciei) este coordonat de Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA), cu scopul de a asigura supraviețuirea pe termen lung a diverse specii din grădinile zoologice și acvariile din Europa, asigurând transferuri de animale pentru a menține diversitatea genetică și pentru a preveni consangvinizarea. EAZA joacă un rol crucial în coordonarea acestor eforturi, în prezent ea gestionând programe pentru peste 400 de specii animale, prin cercetare și conservare, managementul populațiilor, educație și conștientizare și nu în ultimul rând pregătirea și reintroducerea unor exemplare în habitatele lor naturale, atunci când este posibil și sigur.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes