Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un nou cutremur în România! La doar 60 de kilometri de Braşov

Publicat

pe

Publicitate
Cutremur în România, 28 aprilie 2023. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă a fost resimțit seismul produs în zona seismică Vrancea.

Cutremur în România, 28 aprilie 2023. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă a fost resimțit seismul produs în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 3.6 și s-a produs vineri, 28 aprilie, la o adâncime de 142 de kilometri.

”În ziua de 28 Aprilie 2023 la ora 06:13:32 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 142km”, a transmis INFP. ”Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55 km NV de Buzău, 59 km SE de Sfântu-Gheorghe, 60 km E de Brașov, 68 km V de Focșani, 68 km NE de Ploiești, 96 km NE de Târgoviște”, au adăugat specialiștii.

Așadar, un cutremur nesemnificativ, însă românii sunt speriați în continuare după ce în luna februarie mai multe cutremure destul de importante s-au produs în Gorj, o zonă care nu e obișnuită cu astfel de cutremure. De altfel, specialiștii explicau atunci că oltenii ar trebui în viitor să se mai aștepte la cutremure, chiar cu o magnitudine între 5 și 6.

”Au existat peste 94 de replici. Au fost zone epicentral unde s-a simțit de 7 grade. E o zonă seismică cunoscută, are o activitate slabă în general sau moderată. Ce s-a întâmplat ieri și alaltăieri e o intensificare deosebit de mare, cea mai mare activitate seismică înregistrată în 200 de ani. A reprezentat o surpriză, calculele noastre indicau o magnitudine maximă de 5.5. A fost și un șoc dublu, două cutremure peste 5.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes