Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un nou cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs în Gorj. Seismul a fost resimțit în mai multe județe din România

Publicat

pe

Publicitate

Pământul s-a cutremurat, din nou, în această dimineață. Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunțat că un nou seism s-a produs, în această dimineață, în zona Olteniei.

Cutremurul s-a produs la ora 8:25, la o adâncime de 13,2 kilometri și a avut magnitudinea de 4,1. Mișcarea telurică a fost resimțită la 109km SV de Sibiu, 109km NV de Craiova, 145km V de Pitești, 159km SE de Timișoara, 178km SE de Arad, 182km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brașov, 210km E de Belgrad, 214km E de Zemun, 224km NE de Nis.

Zona Olteniei a devenit, de curând, una dintre zonele cu cea mai activă activitate seismică. Ultimele date publicate de INCDFP arată că, până marți, au fost localizate peste 800 de replici ale cutremurului de magnitudine 5,7, care a avut loc în data de 14 februarie 2023. Acela a fost și cel mai puternic seism produs în România, de la începutul acestui an.

„Vă prezentăm câteva date preliminare cu privire la secvența de cutremure din județul Gorj, începând cu data de 13 februarie 2023, de la producerea seismului cu magnitudinea de 5,2 ML. Vă reamintim că în data de 14 februarie 2023, la ora locală 15:16:52, s-a produs al doilea cutremur semnificativ cu magnitudinea ML=5,7. Până la momentul publicării acestei informări, au fost localizate 810 evenimente seismice. Stațiile seismice transmit, în continuare, date în timp real către Centrul Național de Date și se fac localizări ale replicilor din zonă, în special, ale cutremurelor mai mici de 2,0 ML. În ultimele zile, se observă o scădere a numărului de cutremure și a magnitudinilor acestora”, au scris reprezentanții INFP, pe pagina oficială de Facebook.

Publicitate

Ultimul cutremur de peste 4 magnitudine din Gorj a avut loc vineri, 17 februarie. Seismologii spun că mișcarea telurică de 4.1 din această dimineață a fost a 7-a care s-a simțit în România în ultimele 73 de ore.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes