Connect with us
Publicitate

Economic

Un nou aeroport este construit cu mare viteză în Harghita. „Primul avion ar putea decola de aici chiar în 2021”

Publicat

pe

Autoritățile județene din Harghita supervizează construirea unui aeroport la marginea comunei Remetea.

Investiția în aeroport este privată și este legată de numele omului de afaceri Attila Balazs, acționarul majoritar al societății Bayer Construct. Lucrările au început în primăvara anului 2021, notează Ziare.com.

Attila Balazs, care este și proprietarul unui fabrici de prelucrare a laptelui în zona Gheorgheni, a anunțat planuri costisitoare de resuscitare turistică și economică a locului.

Un reportaj realizat la șantierul aeroportului de către jurnaliștii publicației Szekelyhon.ro arată că lucrările înaintează cu mare viteză, realizate fiind în mai multe schimburi.

Publicitate

Începute în urma cu câteva luni, lucrările la importantul nod de transport situat la 18 kilometri de orașul Gheorgheni, arată a fi extrem de avansate.

Utilajele Bayer Construct, o societate de construcții cu lucrări importante inclusiv în Ungaria, toarnă covorul de ciment al pistei cu o viteză de 500-600 de metri zilnic. Lățimea suprafeței fabricate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.

Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri și o lățime de 30 de metri. Adițional, vor mai exista tronsoane de legătură cu terminalul în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcția terminalului aeroportului în luna viitoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes