Connect with us
Publicitate

Cultural

Un muzeu din Brașov se va deschide și în lumea virtuală

Publicat

pe

Publicitate

Tehnologia își face loc tot mai des în toate domeniile de activitate, iar cel cultural nu face excepție. Un proiect inedit a pornit la Muzeul Civilizației Urbane din Brașov. Folosind tehnologia digitală, toate exponatele unității de cultură, inclusiv clădirea vor fi reproduse virtual. Ideea aparține Asociației „Rază de Speranță din Brașov”, în parteneriat cu Asociația „ESTE’NEST” București și Muzeul de Etnografie Brașov.

”În cadrul proiectului urmărim transpunerea în format digital a obiectelor expuse la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, reproducerea 3D a arhitecturii de interior a muzeului și dezvoltarea unei aplicații software care va facilita accesul tuturor la obiectele expuse aici. Ideea a pornit de la dorința noastră de a deschide, fie și virtual, muzeul pentru persoanele cu dizabilități, care nu se pot deplasa și care sunt avide de cunoaștere și de frumos. Printr-un simplu click vor avea acces la o călătorie virtuală, se vor bucura din orice colț al lumii de valorile culturale ale județului Brașov”, a declarat Diana Niță, președinte al Asociației ”Rază de Speranță”.

Specialiștii in digitalizare au început deja munca pentru acest proiect, iar termenul de finalizare este data de 6 noiembrie 2021 atunci când vizitatorii vor asista, în premieră, la primul vernisaj al unei expoziții virtuale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes